ELS NOSTRES APERITIUS TEMÀTICS PER CASAMENTS

En un casament hi ha molts aspectes a tenir en compte, un de molt important és l’aperitiu. A l’hora d’escollir-lo hi ha un gran ventall de possibilitats, per això us deixem un recull dels nostres preferits:

EL TRADICIONAL

Pernil ibèric tallat al moment acompanyat amb pa de coca amb tomàquet; Com bé diu el seu nom, aquest temàtic és tradicional, però és una molt bona opció, ja que acostuma a agradar a la majoria de la gent.

TAULA DE FORMATGES ARTESANS

Els formatges ens donen molt de joc per fer diferents propostes. Podem fer des d’una degustació de formatges centrant-nos en un territori concret, per exemple l’espanyol i degustar les seves diferents varietats: Tetilla de Galícia, Roncal de Navarra, Idiazabal del País Basc, d’ovella català, Torta del Casar d’Extremadura, Majorero de Canàries, etc.
Per donar-li encara més valor, i ja que estem parlant de diferents territoris espanyols, podríem acompanyar els formatges amb un vi de la mateixa zona creant així un maridatge molt conjuntat del mateix territori.
Al degustar diferents formatges s’han d’acompanyar de melmelada o confitura, ja que aquestes provoquen un tall de gust i deixen la boca i el paladar llest per poder degustar el següent formatge. L’acompanyament més típic i que hi queda molt bé són els panets, aquests poden ser de cereals, nous, etc.
Una altra possibilitat seria fer un mix de formatges espanyols o d’un altre país o inclús ens hem trobat en algun casament on els nuvis eren de diferents països i hem ofert un mix de formatges de les dues nacionalitats per degustar-los i comparar-los.
No cal disposar d’una gran varietat de formatges, per exemple, podríem fer una degustació només de parmesà. Una possible forma de servir-lo podria ser tallar la roda d’aquest formatge italià a cunyes i posar-hi al voltant grissinis o pans de degustació amb algun producte que hi combini.
Si voleu un formatge espanyol, també es podria degustar un “manchego”. Posaríem diferents varietats d’aquest formatge, diferents estats de curació, amb oli, herbes, etc.

LA VERMUTERIA

La vermuteria és una part molt important dels aperitius, normalment les nostres estan basades amb les de principi de segle: vermut blanc i negre, cervesa i tot el que envolta als vermuts adaptat al tipus d’esdeveniment: degustació de diferents varietats d’olives, xips de les clàssiques i de vegetals, escopinyes, etc.
La decoració ens agrada que sigui ambientada amb temàtica de principi de segle també, bótes de vi, llibres, ampolles de cervesa, etc. A continuació en podeu veure alguns exemples:

PLANXA DE MARISCOS

El marisc és un menjar molt preuat que sempre és ben acceptat i esperat. Aquí les possibilitats també són moltes però, sense anar massa lluny, recomanem portar el que seria el típic restaurant mariner de primera línia de platja al lloc del casament.
Evidentment ho hem d’adaptar a un aperitiu d’un acte tan important com és un casament, per exemple les gambes ens agrada servir-les despullades, sense treure-li el cap i posades en una broqueta per facilitar que el convidat la pugui gaudir fàcilment i sense embrutar-se. Navalles, ostres, cloïsses, etc. prèviament purgades per treure-li la sorra i llestes per ser degustades. Tot fet al moment a la planxa per un cuiner davant dels comensals.

AMERICÀ

No ens podem oblidar de parlar d’un producte tan internacionalment conegut i ben acceptat com són les hamburgueses. Producte present en tota classe de restauració, des de fast food fins a gurmet.
Nosaltres, com sempre, li donem el nostre toc gurmet i la portem al nivell de l’alta cuina. Una proposta seria, per exemple, un showcooking amb una planxa on es fan dos o tres tipus d’hamburguesa com podria ser una d’ànec amb foie, una altra de carn d’origen de Nebraska o de vedella Angus, de porc ibèric, etc. Inclús en podríem fer de peix també; no us agradaria una hamburguesa de tonyina amb brioix de sèsam o algues per exemple?
Podríem combinar-les amb diferents brioixos fets a casa com poden ser els clàssics de mantega, amb sèsam, integrals, etc., una hamburguesa de porc ibèric amb brioix amb trossets de pernil, en fi tenim també mil possibilitats com també ens passa amb les salses; nosaltres recomanem una salsa de foie, de formatge i molts toppings diferents per acompanyar com ceba fregida o caramel·litzada.

JAPONÈS

També podem preparar una temàtica amb aperitius japonesos, inspirant-nos amb la cultura nipona on el plat més típic sempre ha estat el sushi. Podríem preparar sushi de tota classe, sashimi, nigiris, californians, etc., acompanyats per exemple de soja, wasabi, gingebre, etc.

Aquests són els nostres aperitius preferits i esperem que us hagin agradat. Això no s’acaba aquí però, com ja hem dit anteriorment, la varietat d’aperitius pot ser infinita, tenim més propostes interessants com el bufet de “platillos” tradicionals, l’aperitiu tailàndès o la opció vegana que si us interessa rebre’n més informació només ens heu de contactar.